top of page
training.png

NIET VERPLICHT, WEL AANBEVOLEN

TRAININGEN

Hoe word je een goede gespreksleider?

… zonder dat meningen en onbegrip de overhand krijgen?
… zonder escalaties in de klas?
… zonder dat de klas haar interesse verliest?
… zonder je onzeker te voelen bij grensoverschrijdende opmerkingen?
… zonder gevoelige onderwerpen uit de weg te gaan.

calendar.png

ACTUALITEIT IN DE KLAS 

HOE WORD JE EEN GOEDE GESPREKSLEIDER?

(START)TRAINING

ONDERSTEUNING OP JOUW SCHOOL

training1.png
training2.png

Als docent ben je gewend om de expert te zijn in jouw vakgebied. Maar op het gebied van actualiteit en levensvragen neem je een andere positie in. Dan moet je openstaan voor uiteenlopende meningen van diverse leerlingen. Het werken met filosofische, open vragen is een perfecte methode om actuele onderwerpen te bespreken. In deze training oefen je je in de Socratische gespreksvaardigheden en leer hoe je deze toepast in jouw klas. En dus hoe je bij discussies niet langer als docent, maar als gespreksleider voor de klas staat. Je leert goed doorvragen, zodat je de argumenten van je leerlingen boven tafel krijgt in plaats van dat je blijft hangen in tegengestelde meningen.

In deze training leer je...

… hoe je een open gesprek kunt leiden met je klas.
… hoe je de juiste gespreksvragen stelt bij de actualiteit.
… hoe je kunt blijven dóórvragen.
… hoe je Socratische vaardigheden toepast.
… dat de argumenten van je leerlingen belangrijker zijn dan hun meningen.

Wanneer? Op 17 of 22 april 2020

Voor wie? Alle docenten in het VO die meer met actualiteit willen doen in hun lessen

Hoe laat? 9:30 – 16:30 uur

Waar is het? Amersfoort

Lunch? Inbegrepen

Wat kost het? €325,- incl. btw

Start jullie school met het gebruik van Goedemorgen? En kunnen jullie daarbij praktische ondersteuning gebruiken? Vraag dan een starttraining aan op jouw school. Onze trainers komen dan naar jouw school. In een dagdeel vertellen we jullie alles over het werken met Goedemorgen, maar gaan jullie vooral zelf aan de slag. Onze trainers reiken jullie tools aan voor het voeren van gesprekken met je klas, die jullie onderling gaan oefenen. Ook over onderwerpen die misschien onveilig voelen, of die potentieel voor een conflict zouden zorgen. Je krijgt technieken aangeleerd die je direct kunt toepassen in de klas.

 

Behoefte aan meer verdieping? In speciale vervolgtrainingen (2 à 5 dagdelen) bouwen jullie samen met onze trainers deze technieken verder uit. 

Wil je een training aanvragen of heb je andere wensen? Stuur ons een bericht via onderstaande button en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

ERVARINGEN

“Ik was zeer te spreken over de training 'Actualiteit in de klas'. De training, gegeven door Sabine Wassenberg, was uitdagend en open. Sabine laat je goed nadenken over je eigen standpunten ten aanzien van (filosofische) discussie en ondertussen word je bijgespijkerd over hoe een discussie loopt en hoe je die dynamiek kunt sturen door de juiste vragen te stellen. Niet zweverig, maar heel concreet en met direct toepasbare tips en ideeën."

FRANK VRIJSEN, DOCENT 

bottom of page